top of page
Orgelpijpen
Piano Player
Piano-09

Orgel

U kunt bij mij les nemen in kerkorgel, waarbij gespeeld kan worden op het fraaie Flentrop-orgel in de Ontmoetingskerk in Eefde. Een typisch neo-barok orgel met een daarvoor typische dispositie. Dit orgel is gebouwd in 1956. In 2000 is een Fagot 16' op het Pedaal geplaatst in plaats van de Quintadeen 8' en de Woudfluit 4'. Tevens is de intonatie geoptimaliseerd.

Piano les bladmuziek Zutphen

Achtergrond

Ik heb gestudeerd bij de organist Jean Wolfs aan het conservatorium te Maastricht, bij de pianist Willem Brons aan het muzieklyceum te Amsterdam, en bij de koordirigenten Jan Pasveer en Frits Mehrtens aan het muzieklyceum te Amsterdam en de koordirigent Christian Rosetti  aan het International Center for Musical Studies te New York.

​Van de katholieke kerk ontving ik de zilveren en gouden Gregoriuspenning t.g.v. mijn dienstjubilea.

Bouw Flentrop orgel

Hoofdwerk   

Prestant        8'

Roerfluit        8'

Octaaf           4'

Vlakfluit        2'

Mixtuur        III

Nevenwerk

Holpijp          8'

Koppelfluit   4'

Prestant        2'

Sesquialter   II

Cymbel         I-II

Dulciaan       8'

Pedaal

Fagot               16'

Bourdon         16'

Koppels

Hoofdwerk - Positief

Pedaal - Hoofdwerk

Pedaal - Positief

Manuaalomvang C - f'''

Pedaalomvang C - f'

Koordirectie

Momenteel heb ik drie koren onder mijn hoede:
 

  • Het mannenkoor van de Gabriëlparochie in Didam, Montferland

  • Het Pancratiuskoor van de monumentale St. Pancratiuskerk te 's Heerenberg

  • Het gemengd koor (de Cantorij) van de Ontmoetingskerk in Eefde, Gelderland

 

In deze laatste kerk zijn ook lessen in kerkorgel, stemvorming, stemtherapie en koordirectie mogelijk. Voorwaarden en tarieven op aanvraag. Tevens ben ik lid van de "Commissie Koffieconcerten" van deze kerk.

Enkele koren die onder mijn leiding hebben gemusiceerd zijn: Koninklijk Helders Mannenkoor, Hollands Vocaal Ensemble, Brabants Kleinkoor, het Heerhugowaards Kamerkoor, de Christelijke Zangvereniging Rejoice te Den Helder en het vrouwenkoor van de Bonifatiuskerk in De Rijp, Noordholland.

In de jaren '80 won ik als koordirigent tweemaal de Barend Roemer Wisselbeker en de directieprijs van de N.H. bond van zangkoren.

's Heerenberg-Pancratiuskerk.jpg
St. Pancratiuskerk 's Heerenberg.jpg
Eefde-Protestantse-Gemeente.jpg
klaviatuur 's Heerenberg.jpg
Mariakerk Didam.jpg

St. Pancratiuskerk te 's Heerenberg met het fraaie "Maarschalkerweerdorgel"

Ontmoetingskerk in Eefde

Mariakerk in Didam

Met regelmaat heb ik orgelconcerten gegeven in binnen- en buitenland; o.a. tijdens het Internationale Albert Schweitzer Festival in de grote- of Lebuïnuskerk in Deventer. Ook werd ik uitgenodigd om te concerteren op het beroemde “Bruckner-orgel” van de Basiliek der Augustiner Stiftskirche te Sankt Florian in Oostenrijk. Daarnaast heb ik gemusiceerd tijdens enkele live-optredens voor de BBC-TV en de KRO (radio en TV). Als adviseur was ik bij vele restauraties van kerkorgels betrokken. Momenteel ben ik de vaste bespeler van het fraaie "Maarschalkerweerdorgel" in de St. Pancratiuskerk in 's Heerenberg. De restauratie van dit voor de nederlandse orgeltraditie zo belangrijke orgel werd voltooid in aug. 2012.

bottom of page