top of page
Piano Player
Piano-09
Individuele lessen, afgestemd op uw wensen

Hoe ziet een les eruit?

Een pianoles duurt 30 minuten. Na enkele vingeroefeningen gaan we aan de slag met de muziek waar u de afgelopen week op heeft geoefend. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom.

U kunt elke week les nemen of eens per 2 weken. Als u pas begint is het aan te raden wekelijks les te nemen.

Waar vinden de lessen plaats?

Ik geef mijn leerlingen het liefste bij hen thuis les omdat men daar op het eigen instrument speelt; het instrument dat men immers het beste kent en waarop men dus het beste presteert. Bij mij thuis les nemen kan natuurlijk ook. U speelt dan op een exclusief instrument; een fraai gerestaureerde Bechstein-piano. Een derde mogelijkheid is om tijdens de lessen te spelen op de prachtige Rösler-vleugel in de Ontmoetingskerk in Eefde.

Welke muziek kan ik spelen?

Qua muziek is alles mogelijk. U kunt zelf muziek uitzoeken, of ik zoek uit mijn grote bibliotheek muziek die past bij uw interesse en niveau.  De piano is een veelzijdig instrument en er bestaat heel veel literatuur voor bijna alle muziekstijlen.

Piano les bladmuziek Zutphen

Zelfstudie

Misschien wel het allerbelangrijkste bij pianoles is de zelfstudie. U moet thuis oefenen; anders heeft pianoles nemen geen zin. Bovendien moet u over een goede piano beschikken. In het begin mag dat best een elektronisch instrument zijn, maar als de studie goed verloopt heeft u op langere termijn een goede akoestische piano nodig.

Notenlezen en muziektheorie

Het leren notenlezen en muziektheorie zijn in elke pianoles geïntegreerd maar het is ook mogelijk om hiervoor aparte lessen af te spreken. Dit is ook zeer geschikt voor de amateur-koorzanger(es).

Tarieven

Een pianoles kost € 29,--. Dit is inclusief het z.g. 'voorrijden' en de BTW. Kiest u ervoor om bij mij thuis les te nemen dan kost een les € 24,--.  Elke pianoles duurt een half uur.
U betaalt per gegeven les. Indien u onverhoopt een les moet afzeggen en u doet dat tenminste 1 dag voorafgaand aan de les, dan bereken ik de voor u gereserveerde lestijd niet door. Als ikzelf een keer niet kan lesgeven wordt er vanzelfsprekend niets berekend. Precies hetzelfde geldt voor de vakanties. Mijn vakantieperioden houden gelijke tred met de vakanties voor het basisonderwijs. In deze periode hoeft u dus niet door te betalen. Kortom; u betaalt per daadwerkelijk gegeven les.

Piano les docent Zutpen klassiek
bottom of page